Bijzondere links

Stichting Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met 17 jaar.
Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten
www.makeamemory.nl

Amelius

Amelius maakt kleding en kindermandjes op maat.
Het overlijden van een kind tijdens of na een zwangerschap is het ergste dat een ouder kan overkomen. En voor deze kinderen was tot een paar jaar geleden bijna niets; geen kleding en geen modern uitvaartmandje of uitvaartkistje. Amelius in Apeldoorn heeft dit gat opgevuld.
www.amelius.nl

Hart van Hout

Op 25 juni 2007 verloor Arnaldo Lopez zijn eerste kindje “Silvan” in de 29ste week van de zwangerschap. In plaats van kinderkleertjes kopen moesten Arnaldo en zijn partner nadenken over een kistje voor hun kindje…

Arnaldo besloot zelf een kistje te maken uit een massieve boomstronk. Een prachtig “hart van hout” was het resultaat. Al snel besefte hij dat hij ook andere ouders troost zou kunnen bieden met zo’n kistje. Nu, enige tijd later en inmiddels vader van een gezonde zoon, is de tijd daar om ook voor anderen prachtige houten kistjes te maken.

De harten worden nu van gelaagd, ecologisch populierenhout gemaakt en zijn verkrijgbaar in maten van 15 cm t/m 60 cm, voor miskramen, prematuren en voldragen baby’s. Sinds enige tijd biedt Arnaldo de kistjes ook aan als urn of herinneringskist en maakt hij diverse andere harten.
www.hartvanhout.nl

In Memoriam Uitvaartbloemist

Afscheid nemen van een te jong leven is moeilijk. Uitvaart Bloemist In Memoriam biedt diverse bloemstukken voor de uitvaart van een kind. Deze bloemarrangementen worden voornamelijk gemaakt van verfijnde materialen en hebben een lieflijke vormgeving, bijvoorbeeld een knuffel of dier.
www.uitvaart-bloemist.nl